Den legendariske Niels ”Åmand” Johansson, Bakkegård Naturpleje, i samarbejde med DN Fredensborg, havde inviteret til et åbent og gratis kursus for uøvede. Aarstiderne bidrog med at stille en mark til rådighed på Krogerup Avlsgaard, i Humlebæk.  

DN Fredensborg stiftede i 2009, med økonomisk støtte fra Friluftrådet, Fredensborg Høslætlaug og kurset var ment som en inspiration til at få flere til at interessere sig for at anvende en le, men selvfølgelig også at brede kendskabet til Høslætlaugets aktiviteter på Skovfogedengen i Gl. Grønholt Vang. 

10 deltagere gennemførte et kursus, i det smukkeste sommervejr, hvor der blev lagt stor ekstra vægt på vigtigheden af håndteringen og vedligeholdelse af leen. Efter den teoretiske del, var der ”fri leg”, med efterfølgende personlig instruktion af alle deltagere. Der blev lagt stor iver og mange kræfter i arbejdet, men der var også tid til en frokost i skyggen i skovkanten. Kurset blev afsluttet med fremvisning af hvordan man ”harrer” en le med det rette udstyr og uundgåeligt var der nogle der blev fristet til selv at anskaffe sig en le. Så er inspirationen nået til handling!

Stor tak til Niels ”Åmand”, Aarstiderne og Friluftsrådet.