Hele det areal, der er truet med tilvoksning af Kær-Star, blev slået. Ligeledes blev en del af det areal, der er ved at vokse til med Eng-Rørhvene og Bjerg-Rørhvene, slået, og endelig lidt af den del af engen, der er domineret af Kær-Tidsel. En mindre del af det afslåede materiale blev trukket ud, resten fik foreløbig lov til at blive liggende. Det skal også fjernes, men på et senere tidspunkt, når det er tørret.
 Her, tre år efter starten, er man begyndt at kunne se resultater af høslætlaugets anstrengelser: på det areal, der er domineret af Kær-Star, er der tydeligt længere mellem skuddene, og den tykke måtte af visne plantedele, der tidligere dækkede jordoverfladen, er nu væk. Derfor har bl.a. Kær-Tidsel og Kær-Padderok kunnet etablere sig mellem Kær- Star-skuddene. Den smukke Trævlekrone, der det første år kun blev fundet et enkelt sted, findes nu tre steder. Af Maj-Gøgeurt blev der i 2009 fundet 4 blomstrende planter, i 2010 5, og i år hele 12 blomstrende planter!
 Vi finder også flere og flere arter af blomsterplanter: i 2009 fandt vi 32 arter, i 2010 yderligere 8, og i 2011 var tallet vokset til 43 arter. De nytilkomne arter har nok vokset på engen hele tiden, men meget spredt og som små, undertrykte eksemplarer. Når vi slår de meget dominerende græsser og halvgræsser (Kær-Star, Eng-Rørhvene og Bjerg-Rørhvene), får de mere lys og vokser sig større og får mulighed for at blomstre og sætte frø. Blandt de arter, der er fundet, og som er særlig spændende, fordi de er sjældne i vores del af Sjælland, er – foruden Maj-Gøgeurt – Djævelsbid og Tormentil-Potentil. 

Herunder nogle fotos fra arrangementet på Skovfogedengen den 19. juni