Søndag den 2. april gennemførte Danmarks Naturfredningsforenings som tidligere den årlige affaldsindsamling. Ved Lergravene i Nivå var små 70 glade mennesker mødt op på trods af det lidt grå vejr til en hyggelig dag arrangeret af Naturfredningsforeningen, Nivå Nu og Foreningen Lergravene Nivå.

”Vi fandt ret meget sidste år - jeg håber, at vi ikke finder lige så meget i år”, indledte Niels Hald fra Danmarks Naturfredningsforening dagen med, med henvisning til sidste års indsamling af ca. 750 kg. skrald i området. 

I takt med at solen brød frem, spredte de fremmødte børn og voksne sig godt ud over området, og bevæbnet med sække og affaldstænger gik den noget alternative skattejagt i gang.

Der gik ikke lang tid, før meldinger om både gamle knallerter, sko, havemøbler, rustne cykler og løbehjul strømmede ind, og affaldsbunkerne begyndte at hobe sig op. Enkelte ting havde ligget så længe i området, at de måtte graves fri.

Humøret var heldigvis højt, og der var også plads til at joke lidt med de noget spøjse fund. ”Det er andet år i træk, vi finder en sofa”, tilføjer Frederik Gehrke fra Nivå Nu. Prisen som årets særeste affaldsfund gik til en gammel skrivemaskine, som en del af de deltagende på dagen var for unge til at kende til.

”Det er utroligt, hvad folk smider og har smidt her i området”, siger Helle Bosselmann fra Foreningen Lergravene Nivå, og kigger på fire piger, der vifter med et par aflagte badebukser. ”Er der nogen, der mangler dem”, griner de.

Efter godt 1½ times affaldsjagt stod FDF dygtige ledere klar med aktiviteter til børn og barnlige sjæle, og Nivå Nus egne Kitchen Stars bød på en lækker kartoffel-ramsløgssuppe med chilikylling, tilberedt over bål. Enkelte havde fulgt opfordringen til at tage lidt kage med, så der var kage, frugt fra Årstiderne og snobrød til at slutte dagen af med.
Affaldet blev fjernet af Nordsjælland Park og Vej i løbet af uge 14.

 

 

På Nivå havn var der kun en 5-6 stykker der samlede affald, men det blev til ca. 200 kg affald, heraf ca 90 alu-dåser (heraf var de ca. 8 pantmærkede).

Ved Humlebæk Havn blev det til 1 fuld sæk.

Jellerød Have mødte op med 7 deltagere, som samlede omkring 40 kg ind.
Heraf 8 alu-dåser (kun 1 med pant!),. Det blev til i alt 4 topfyldte sække.

 

Ved første øjekast så det ikke ud till, at de små 70 fremmødte til affaldsindsamlingen ved Lergraqvene i Nivå skulle få ret meget at lave, ud over hyggeligt samvær.
Men skindet kan som bekendt bedrage.

Kartoffel-ramsløgsuppe med chilikylling gik rent hjem på den lune forårsdag.