Der mødte 11 entusiastiske deltagere op til høslæt denne gang, og fik en meget varm, men flot sommerdag på engen, der denne gang var meget tør efter en længere varmeperiode. Nogle deltagere havde deltaget på vores lekursus dagen inden, så teorien var frisk, men muskler og led var nok lidt påvirket. Der kom nye deltagere fra Kirkelte, Tibirke, Helsingør og København, så interessen er klart tilstede.

Vi havde også denne dag sørget for nyskærpede leer, med hjælp fra ”Ole Hundested”, så udstyret var optimalt.
Vegetationen bar præg af, at hele foråret har været usædvanlig tør og varm.

Der var ingen orkideer at se denne gang. Kærstar er fortsat på retur, men i stedet er lysesiv taget voldsomt til mange steder. Også engnellikerod og fløjlsgræs ser der ud til at blive flere af. Det samlede artstal på Skovfogedengen er nu oppe på 78.

4 timers slåning, uden store pauser andet end en frokost i skyggen, med hjemmelavede sandwich. Vi kunne beskue 2 musvåge og et par ravne, mens maden blev fortæret og der blev diskuteret alt naturpleje til lokal kulturarv.

Vi fortsatte ud over eftermiddagen indtil ømme muskler og træthed meldte sig. Vi nåede ikke at slå hele engen, men det bliver gjort af de mest entusiastiske i de kommende dage. Høet skal også slæbes ud af engen når der er tørret op og det krævende arbejde befordrer flere deltagere.

Vi opfordrer til at melde sin interesse, ved at kontakte Odd Bakkengen på telefon: 7220 2811 eller på odderland@gmail.com..

En meget vellykket høslæt og vi ser frem til stor tilslutning til efterårets høslæt, søndag den 4. september.

Tak til alle deltagere for et godt bidrag.

Herunder nogle billeder fra den flotte dag på engen.

For at sikre biodiversiteten, skal nogle afgrænsede områder spares til en slæt noget senere på sæsonen
Vi går systematisk til værks og arbejder efter hinanden på linje
Det lange kik over Skovfogedengen, set fra nord