Fantastisk opbakning til affaldsindsamling i Nivå

Nivås borgere og borgmester Thomas Lykke Pedersen trodsede det ustadige vejr og mødte op til årets affaldsindsamling, der også bød på bålmad, træklatring og en snak om udviklingsmulighederne i naturområdet ved lergravssøerne.

Søndag kl. 11 oplevede Nivå en sand folkevandring på stien til lergravssøerne, da over 80 lokale ildsjæle mødte op for deltage i den årlige affaldsindsamling, som Danmarks Naturfredningsforening, Nivå Nu og ”arbejdsgruppen for en naturlegeplads i lergravene” stod bag. I løbet af knap to timer samlede gruppen et stort affaldsbjerg, som blev vurderet til at veje 7-800 kg.

Her er hele gruppen samlet til et gruppebillede

”Det er trist, at der ligger så meget affald i naturen, men det er fantastisk, at vi kan samle så mange til at give en hånd med, når der skal ryddes op. Jeg har aldrig før oplevet så stor opbakning til en affaldsindsamling, så det giver optimisme på Nivås naturs vegne – særligt fordi så mange børn og unge fra lokalområdet er dukket op i dag” udtalte Niels Hald fra Naturfredningsforeningen.

Også Frederik Gehrke, der er projektleder for My Naturehood projektet under Nivå Nu, glædede sig over den store opbakning: ”Det er utroligt, at man ved at opstille et par borde og bænke samt etablere en lille bålplads kan skabe så meget liv og fællesskab. Vi har fået midler til at udvikle nye sociale mødesteder ved lergravssøerne, og jeg håber at dagens arrangement bliver det første i en lang række af arrangementer, hvor hele Nivå kan mødes til fælles hygge og samvær med den smukke natur som ramme!

For ”Arbejdsgruppen for en naturlegeplads i lergravene” viste tilslutningen til søndagens arrangement, at naturen ved lergravssøerne betyder rigtigt meget for Nivås borgere, at dialogen mellem de forskellige interessenter er god, og at man lokalt er parat til at yde en indsats i forhold til at udvikle området. Denne udvikling blev også drøftet med borgmester Thomas Lykke og flere lokale byrådsmedlemmer, som var mødt op for at give en hånd med. I arbejdsgruppen håber man nu, at Byrådet vil sætte gang i processen med at udvikle området ved lergravssøerne, som er en central del i oplægget til strategiplanen for Fremtidens Fredensborg.


 

Fra DN Fredensborg kan vi tilføje, at Årstiderne i Humlebæk også her sponsorerede dejlig frugt.