Torsdag aften den 23. maj instruerede den meget erfarne instruktør Niels ”Åmand” Johanson, Bakkegård Naturpleje, hvordan man håndterer, vedligeholder og anvender en le.
Vi var heldige at få bruge en græsmark på Krogerup Avlsgård, Humlebæk, og der var rigelig med plads til udfoldelse.
10 deltagere med vidt forskellig baggrund og erfaring med le, den ældste på 96 år, mødtes og fik allerede fra start en hurtig lektion i at hvæsse en le, bare for
at kunne starte.
Niels instruerede derefter hvordan man holder en le sikkert når man bevæger sig i terrænet og derefter fik alle vist hvordan man skal holde i leen for at kunne komme i gang.
Det blev meget teori at have styr på og utålmodigheden for at komme i gang var stor.

 

Niels "Åmand" i aktion


Været var rigtig smukt denne aften og alle gik til den med stor iver. Den ene ”bane” blev lavet efter den anden, og teknikken blev finpusset undervejs med kyndig vejledning af Niels med sin hjælper.
Niels fik også selv et tip af en af deltagerne om hvordan man i tidligere tider i Jylland, ”harret” leen ude på marken, med enkle hjælpemidler.
Kurset blev afsluttet med en imponerende opvisning af Niels ”Åmand”, med hvordan man i alperne svingede leen over hovedet, som afslutning på dagens arbejde med leen, en gammel tradition fra Alperne.
De mest basale kundskaber med leen var dermed overbragt og deltagerne tog hjem med ny viden.

Stor tak til Nils "Åmand" og Aarstiderne

Deltagerne inden de gik i gang selv.