Det lidt barske vejrlig ved turens start havde ikke afholdt dem fra at møde op. Turen, der var arrangeret i samarbejde mellem DN-afdelingeren i Fredensborg og Gribskov, gik til området ved stranden ved Tisvildeleje, til området ved Tibirke, hvor vi hørte om den store sandflugt på 1700-tallet og til Arresø med Asserbo Slotsruin og Arrenakke Bakke..

Fra mødestedet ved Tisvildeleje Station

I sin velkomst kom formanden for DN i Gribskov, Jens Prom, ind på temaet for turen, som var naturens elementer og sammenhængen mellem disse. Temaet blev også sat ind i en lokalhistorisk sammenhæng..
Deltagerne fik også i korte træk historien om områdets tilblivelse fra de sidste istider og udviklingen frem mod nutidens landskab. 
Efter den korte introduktion, gik turen mod stranden, hvor deltagerne først beså Skt. Helene Kilde og hørte sagnet om  St. Helene. 

På vej mod stranden.
Fra stranden ved Helene Kilde. 
Niels Hald fortalte her levende og engageret om de forskellige sten, som ligger på stranden og som er bragt hertil med isen under de sidste istider.

Efter knapt et par timer ophold på stranden, gik turen videre forbi Skt. Helenes grav til Sandflugtsmonumentet.

Sandflugtsmonumentet
Efter besøget ved Sandflugtsmonumentet, besøgte vi Tibirke Kirke, hvor landsbyen under sandflugten omkring 1550 helt forsvandt, men hvor kirken senere er gravet fri.
Fra kirkens parkeringsplads så vi over til den nydannede Holløse Brædning
Turen gik videre til Asserbo Slotsruin
Sidste stop på turen var Arrenakke Bakke. På vej op til toppen var der en flot udsigt over ArresøSidste stop på turen var Arrenakke Bakker. På vej op til toppen var der en flot udsigt over Arresø
Udsigten mod nord fra Arrenakke Bakke