Vi fik set en masse traner, for vi var der, da der nærmest blev slået rekord: omkring 15.000 traner havde i disse dage valgt at slå sig ned ved søen til ære for os og de mange andre, der havde valgt at overnatte i campere for at få hele sceneriet med, når tranerne ankom om morgenen, og når de atter ved aftenstide søgte væk for at finde natteleje ved det store vådområde, som søen nu er blevet, efter at den i forrige århundrede nærmest var tørret ud på grund af voldsom landindvinding.
Det blev også til dejlige og stemningsfulde besøg ved særprægede kirker og en enkelt klosterruin.
Vi besøgte også en helligkilde, hvor den første svenske konge, Oluf Skötkonung, skulle være døbt. Et guidet besøg i en minegang, hvor man tidligere under meget usunde arbejdsforhold udhuggede møllesten af den dertil meget velegnede bjergart, gav os indsigt i, hvilke hårde vilkår man tidligere arbejdede under.
Vi tog en hel del helleristninger i nærmere øjesyn og prøvede at finde fossiler ved nogle tilgængelige udgravninger. Vi boede på hotellet ”First Hotel Billinghus”. Et prima hotel i udkanten af Skövde, som ikke ligger langt fra søen.
Vi siger hermed tak for en dejlig tur.

Gert og Marianne Lusty

Herunder et lille udsnit af de mange fotos der blev taget på turen.
Det var et imponerende syn med de 15.000 traner på marken foran os
Fra besøget i kvarnstensgruven
Er der fossiler at finde?
Frokost i det grønne
Husaby kirke
I nærheden af Husaby kirke fandt vi mange helleristninger
Nogle af de mange helleristninger i nærbillede
Varnhem Klosterkirke
Nogle af de mange traner ved Hornborgasjön