Igen fandt man meget affald på Nivå Havn
Men i år havde man valgt ikke ét men fire indsamlingssteder. Traditionen tro mødtes et stort hold på 30 indsamlere ved Nivå havn, hvor de de næste par timer indsamlede ikke mindre end 250 kg affald og 240 dåser, dels ved havnen og dels på stranden.
I Humlebæk mødtes 15 indsamlere, der koncentrerede sig om havnen, Babylone-stranden, Krogerupvej og Humlebæk Fiskerleje. Deres ”fangst” blev 90 kg affald og 110 dåser. Desuden bildæk, et fiskenet og en stor jerndrager.  Byrådsmedlem Lars Simonsen og medlemmer af Det Radikale Venstre deltog i denne indsamling.
I Fredensborg stod Agenda 21 for indsamlingen. Der var 20 deltagere, der indbefattede de to byrådsmedlemmer Tinne Borch Jacobsen og Egon Frandsen. Deres resultat blev mere end 100 kg affald (+ et par bilhjul, en lydpotte og andet ”guf”).
Som noget nyt havde man på Nederste Torpenvej valgt at have sin egen indsamling, dels på Nederste Torpenvej og dels på stisystemet ved boldbanerne. Her var der 9 indsamlere fra vejen samt tre fra Agenda 21, der indsamlede langt over 100 kg affald + et cykelvrag, sofahynder, noget byggeaffald samt en taske, hvis indhold sandsynligvis er tyvekoster.
Mere end ½ ton affald !
Knap 80 indsamlere i Fredensborg Kommune indsamlede i løbet af to timer mere end ½ ton affald – en ganske flot præstation. Der er ingen tvivl om, at resultatet giver os inspiration til at vi næste år at gøre det endnu bedre. Men når hovedparten af affaldet indsamles f.eks. ved boldbaner og på Nivå stranden, giver det også anledning til at reflektere over, hvorvidt vi som forældre dels er rollemodeller, men også om vi i tilstrækkelig grad påvirker vore børn og unge til at tage deres affald med hjem – eller hen til den nærmeste affaldsbeholder.
”Naturen, det billige skidt”, skrev Gustav Wied – det bør ikke være overskriften over vores dejlige omgivelser, tværtimod skal vi tage vare på naturen og give den videre til vore efterkommere i en bedre stand, end vi har modtaget den.
 
DN i Fredensborg Kommune vil gerne sige en stor tak til de mange, der brugte deres søndag formiddag på at gøre vores natur endnu kønnere.