Stengården har Danmarks største økologiske gårdbutik og nogle af deltagerne benyttede anledning til både at nyde udvalget og fylde indkøbsposerne.

Jens Otto startede ud med at fortælle om den spænde historie med baggrunden for opkøbet og opstarten af gården og videre frem til dagens professionelle virksomhed.

Turen startede ved ko-stallen, hvor dyrene nu er på sommergræs forskellige steder i Nordsjælland og udøver naturpleje. Så videre ud på markerne, med flere stoppesteder undervejs hvor Jens Otto forklarede om deres dyrkningsmetoder, valg af sorter og omdrift og svar på spørgsmål fra deltagerne. Turen endte forbi hønsegården med over 3000 æglæggende høns og 25 haner.

Vi afsluttede turen i caféen hvor kokken, Peter Kjær, serverede en skøn ret med kød fra den store slagtede tyr "Anton" (1.100 kg) med tilhørende grønsager fra gårdens egne produktion. Deltagerne fik ny viden om økologisk dyrkning, en historie fra Stengården, god mad, frisk luft og mødet nye mennesker. Det eneste der kunne gjort arrangementet endnu bedre var sol og højere temperatur. Tak til Stengården for denne gang.