Arrangement

Rent forår

Søndag den 18. april inviterer Danmarks Naturfredningsforening på den årlige affaldsindsamling i hele landet. Her samler mere end 100.000 frivillige borgere affald i naturen. Vi arrangerer også indsamling i Fredensborg Kommune.

Du kender det sikkert. Et cigaretskod mellem tæerne på stranden eller en øldåse smidt på stien, hvor du går. Det er bare irriterende, for slet ikke at tale om alt det plastik, der flyder rundt. Affald i naturen er til gene for mennesker og kan være til skade for dyrene.

 

Når vi samler ind, handler det også om at sende et signal til andre om, at det ikke er i orden at smide affald i naturen. Ikke mindst er det god læring for både store og mindre børn at samle affald. Det skaber gode ambassadører, der ved, hvordan man opfører sig i naturen, fortæller Dennis Jæger, der er DN’s lokale indsamlingskoordinator og kan kontaktes på tlf. 40444719. Det er sjovt og næsten som at gå på skattejagt: Hvem finder først det næste stykke affald? Og hvem finder det mærkeligste stykke affald?

 

Vi passer godt på!

Vi udleverer afsprittede affaldstænger så længe lager haves, men tag selv havehandskerne med. Og man går vel typisk en og en, når man samler affald, eller en lille familie sammen, slutter Dennis Jæger.

 

Vil du være med?

Vil du være med, kan du møde op mellem kl. 10 og 14 hos "Kokkedal på Vej", Egedalsvænge 37, og mellem kl. 11 og 13 i Jellerød Have ved containerpladsen, eller ved Kokkedal Station, eller ved den nye naturlegeplads nord for lergravene i Nivå samt på Fredensborg Station. Endelig kan man møde op mellem kl. 10 og 12 ved KulturStationen i Humlebæk.

 

De ovennævnte indsamlinger forestås af DN Fredensborg eller af vores samarbejdspartnere. For øvrige indsamlinger i Fredensborg Kommune (Kokkedal, Humlebæk, Veksebo, Langerød), se venligst https://www.affaldsindsamlingen.dk/