DN Fredensborg har lavet et samarbejde med Nivaagaards Malerisamling omkring forårets særudstilling "Hans Scherfig. Myter og drømme".

Siden Scherfig malede sine fantastiske dyremotiver, er mange af klodens dyrebestande reduceret med mere end 50 pct. Året, hvor Nivaagaards Malerisamling viser særudstillingen ‘Hans Scherfig. Myter og drømme’, står i biodiversitetens tegn: Med FN’s globale naturmål har Danmark sammen med 192 andre lande forpligtet sig til at stoppe tilbagegangen og tabet af biodiversiteten inden 2020.

Med Scherfigs kunst som kærlig ramme samarbejder vi med WWF Verdensnaturfonden og Danmarks Naturfredningsforening Fredensborg - der hver dag arbejder for at genskabe en natur i balance - om vigtige foredrag og tværfaglig formidling. Arrangementer, der beriger os om naturens glæder og nødvendigheder og om, hvordan det mangfoldige og rige dyreliv stadig står til at redde. Vi tager temperaturen på udvalgte tilstande i naturen, og lader kunst og viden inspirere og guide os ind i klodens ressourcer og rigdomme af i dag.
Læs mere om udstillingen her.

Som en del af dette samarbejde er det planlagt et foredrag den 10. marts kl 17.00 hvor Jens Søndergaard og Niels Hald fra Fredensborg lokalafdeling vil fortælle om naturen omkring malerisamlingen og Nivåfredningens betydning.
Læs om arangementet her.

Den 13. juni kl. 11.15 - 13.45 har vi sammen med malerisamlingen arrangeret en tur til fods gennem Nivådalen.
Læs mere om arrangementet her.

Uberørt skov ved Langstupstien